dimarts, 30 de maig del 2017

Personal shopper

Pel·lícula dirigida per Olivier Assayas, que va guanyar el premi a la direcció al Festival de Cannes l'any 2016, i interpretada per Kristen Stewart. Un argument poc convencional, amb la presència d'un fet controvertit com l'espiritisme, ens acosta, però, a situacions i emocions comuns i actuals :

. Un argument poc convencional, amb la presència d'un fet controvertit com l'espiritisme, ens acosta, però, a situacions i emocions comuns i actuals :
. La soledat provocada per la manca d'una persona propera, un germà bessó de la protagonista mort recentment
. La dificultat de fer front a la mort
. La insatisfacció davant una feina en la que ets poc considerada, malgrat tractar-se d'un treball  teòricament molt "personal" (la compradora de vestuari d'una gran artista que no té temps per fer-ho)
. La curiositat, la rebel·lió, l'enveja, ...
. L'exagerat ús dels mòbils i les noves tecnologies.

I tot amanit dins d'una interpretació molt ben assolida per la magnífica Kristen Stewart, per a qui el director, que ja l'havia dirigida a l'inoblidable "Viaje a Sils Maria" ,  va escriure el paper a mida; i amb un to d'intriga i de thriller que fan que el ritme de la pel·lícula sigui in crescendo.
No és, però, una pel·lícula totalment arrodonida que provoca adhesions  universals. La pel·lícula té daltabaixos i arestes i suscita divisió d'opinions i controvèrsia.

És per això que m'ha vingut de gust publicar aquesta entrada. Per animar-vos a que la veieu, i a que en dieu la vostra.