dimecres, 14 de juny del 2017

El Menjador de la Beckett

Tinc una excel·lent notícia per la gent que ens agrada el teatre i el bon menjar: recentment ha obert el restaurant de la nova seu de la Sala Beckett, al Poble nou. El propietari és en Llorenç Roca, un home amb experiència en el sector que diu que vol fer créixer aquesta iniciativa sense pressa i amb ganes de fer bona feina. El xef és en Manel Marquès, nebot de l'enyorat Manel Marquès. del Suquet de l'Almirall, que va morir el gener d'enguany.

Feia dies que esperava arribar al teatre i veure el restaurant obert i fa un parell o tres de setmanes va arribar el dia, i la sorpresa fou molt agradable. Tot el què vàrem demanar ens va agradar, el vi del Montsant excel·lent, els pebrots del Padrón al seu punt (no és fàcil, sovint els serveixen massa crus a altres llocs), els bunyols de bacallà són més aviat daus de bacallà arrebossat, la qual cosa encara ho millora, les croquetes de pernil, gustoses, amb la farina ben cuïta, es desfan a la boca. El mollete de calamars és servit amb canonges, en lloc de la ruca amargant que predomina darrerament a Barcelona, potser eren una mica sosos els calamars, però tenien una excel·lent textura i cocció.

Pel que fa al cost, cal dir que és correcte, excepte en el preu de les copes de vi que s'agraïrien més generoses per 4 euros (cal dir que, en el nostre cas, van rectificar i ens van arrodonir la ració inicial); el servei doncs està al cas i és sensible al que necessites, uns bons professionals, vaja.

Hi podeu anar tant a esmorzar com a dinar o a sopar. Al migdia trobareu un menú de 12 euros de cuina catalana ben feta i generosa (hi he tornat). Vaig veure que alguns diumenges organitzen concerts de jazz a l’hora de l’aperitiu (d’11 a 13 h.), no sé com deu ser l’acústica atès que la volumetria del local és enorme, però fa ganes d’anar-hi, tot i que em diuen que són concerts de caire familiar, o sigui amb nens voltant per allà, el què pot ser positiu per alguns i no tant per altres, però en tot cas és una bona iniciativa, afegida a la resta de l’oferta cultural.

Finalment el local on s’ubica el menjador és espectacular, de fet la remodelació de tot l’edifici (la centenària Cooperativa Pau i Justícia), sales de teatre incloses, ha fet guanyar a l’estudi Flores Prats dos premis d’arquitectura.


Pere IV, 228-232
08005 Barcelona
Tel. 935.991.794


2 comentaris:

Hermínia Pujol ha dit...

La foto és d'abans d'obrir el restaurant, però dóna una certa idea de l'espai.

Josep M.Cortina ha dit...

Confirmo plenament l'opinió de la nostra crítica.