dimecres, 5 de juliol del 2017

Korpilombolo: una il·lusió en lluita contra els elements.


Així és com es defineix a sí mateix el restaurant de la costa que aquest estiu us recomano. Fa més de deu anys que el visito de tant en tant, després de la primera descoberta orientada per la gent del restaurant BoTic de Corçà (des de 2009 tenen una estrella Michelin pel què són una altra bona adreça gastronòmica, és clar que més cara).

Però anem a l’Escala, que és on es troba el KORPILOMBOLO, nom de la ciutat sueca que va veure néixer a la mestressa, l’Anette Wagberg, que amb el seu company, l’empordanès Pau López Solés, porten tots sols aquesta troballa de 8 taules (és imprescindible reservar). Fa set anys que s’han instal·lat en un dels carrers estrets de prop de la platja, en un espai molt més acollidor i cèntric que el primer local. La crisi va fer que prescindissin d’altre personal, reduïssin les dimensions i que ells dos se’n cuidin de tot. Ella a la sala ens aconsella sobre les mitges racions que ara ofereixen amb la mateixa qualitat i originalitat de sempre; ell és qui aconsegueix les petites meravelles amb un bon producte i una excel·lent elaboració.

La carta es composa d’un apartat de platillos fets amb el producte estrella de la localitat, l’anxova; així trobem, per exemple,  una terrina de foie amb anxova i taronja o una amanida de botifarra dolça amb poma i vinagreta d’anxoves. Però no s’estan d’oferir un carpaccio de ren (com no podia ser d’altra manera que dirien els saberuts d’avui) o una curiosa escudella sòlida. La panxeta a baixa temperatura amb vieires és de llàgrima però les sardines marinades amb caviar de raïm una joia de simplicitat. El pa, fet per ells, els postres, pràcticament tots “de la casa”, i la bona selecció de vins, completen aquest bon restaurant.

Carrer del Mar, 28
17130 L’Escala (Girona)
Tel. 972 77 32 95
De dijous a dissabte:
de 13.00 a 15.30 h i de 20.00 a 22.30 h
Diumenge, de 13.00 a 15.30 h


1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Hi hem anat I ens ha agradat força.