Així és
com es defineix a sí mateix el restaurant de la costa que aquest estiu us
recomano. Fa més de deu anys que el visito de tant en tant, després de la
primera descoberta orientada per la gent del restaurant BoTic de Corçà (des de
2009 tenen una estrella Michelin pel què són una altra bona adreça gastronòmica,
és clar que més cara).
Però anem
a l’Escala, que és on es troba el KORPILOMBOLO, nom de la ciutat sueca que va
veure néixer a la mestressa, l’Anette Wagberg, que amb el seu company,
l’empordanès Pau López Solés, porten tots sols aquesta troballa de 8 taules (és
imprescindible reservar). Fa set anys que s’han instal·lat en un dels carrers estrets
de prop de la platja, en un espai molt més acollidor i cèntric que el primer
local. La crisi va fer que prescindissin d’altre personal, reduïssin les
dimensions i que ells dos se’n cuidin de tot. Ella a la sala ens aconsella
sobre les mitges racions que ara ofereixen amb la mateixa qualitat i
originalitat de sempre; ell és qui aconsegueix les petites meravelles amb un
bon producte i una excel·lent elaboració.
La carta
es composa d’un apartat de platillos
fets amb el producte estrella de la localitat, l’anxova; així trobem, per
exemple, una terrina de foie amb anxova i taronja o una amanida de botifarra
dolça amb poma i vinagreta d’anxoves. Però no s’estan d’oferir un carpaccio de
ren (com no podia ser d’altra manera que dirien els saberuts d’avui) o una curiosa
escudella sòlida. La panxeta a baixa temperatura amb vieires és de llàgrima
però les sardines marinades amb caviar de raïm una joia de simplicitat. El pa, fet
per ells, els postres, pràcticament tots “de la casa”, i la bona selecció de
vins, completen aquest bon restaurant.
Carrer del
Mar, 28
17130 L’Escala (Girona)
Tel. 972 77 32 95
De dijous a dissabte:
de 13.00 a 15.30 h i de 20.00 a 22.30 h
Diumenge, de 13.00 a 15.30 h
1 comentari:
Hi hem anat I ens ha agradat força.
Publica un comentari a l'entrada