dimecres, 22 de novembre del 2017

Eno-Taberna: Els tres porquets

Els fills dels propietaris de Can Pineda, un restaurant inaugurat el 1904 al barri del Clot, fan honor a la tradició familiar a la taverna que van obrir el 2009 a la Rambla del Poble Nou, tocant a la Gran Via.

Marc Cuenca i Javier Jovells van apostar per un espai petit, amb una gran carta de vins (a càrrec d’un tercer soci, en Joan València de Cuvée 3000) i una oferta de tapes i racions de gran qualitat en base al producte de temporada. Per això aquest mes hi podem trobar plats amb tòfona blanca del Piamont, saltejat de camagrocs arribats de Berga, carpaccio de ceps amb crema de pinyons, botifarra de pagès amb rovellons d’Osca a l’all, ous de reig... Només heu d’entrar a la pàgina del seu facebook, on han fotografiat les darreres creacions, per començar a fer salivera. Aquestes, conviuen perfectament amb els clàssics de la casa: la seva presa ibèrica macerada amb 25 ingredients, el tàrtar de vaca vella, el pop cruixent, uns “callos” que tenen fama de ser dels millors; i també amb d’altres més exòtics per nosaltres, com l’alambre, d’origen mexicà. De tot el què vaig provar només vaig trobar que no estaven a l’alçada les flors de carbassó farcides de bacallà.

Al local hi trobareu dues o tres taules baixes arran de finestra, una taula amb tamborets alts per 8 a 10 comensals, a sota la pissarra dels plats del dia, i un parell o tres de taules més sobre tines de vi i tamborets, a la paret del costat de la barra; així doncs, reserveu i gaudiu de ser dels pocs privilegiats del dia.

Per cert, fa un parell d’anys en Marc va obrir, també al Poblenou, una “bocateria”, La Caputxeta perquè sembla que el tema dels contes infantils és la seva flaca; així que podeu completar un altre dia l’experiència gastronòmica visitant també aquest establiment. Jo encara no ho he fet, però no trigaré pas gaire.

Els tres porquets, Rambla del Poblenou, 165, 
tel. 933998750, tancat els diumenges.

La caputxeta, Tànger, 148, 
tel. 932779495, obert cada dia.
08018 Barcelona