dimecres, 3 de gener del 2018

LA CAPSA ENTRÒPICA de Francesc Torres al MNAC

El MNAC presenta aquests dies una singular exposició de l’artista català, Francesc Torres, resident des de fa ja molts anys als EEUU. Torres ha rebuscat als arxius del MNAC a la recerca d’obres d’art mutilades per tota mena d’intransigències morals, ideològiques o simplement accidentals.

Així hi podreu veure els rostres dels jueus del Retaule dels sants, de Bernat Martorell, ratllats pel furor de l’antisemitisme; els murals de Sert a la catedral de Vic cremats en un incendi; rostres de governants que han patit les ires del poble com de Josep Bonaparte travessat per una espasa o el bust marmori d’Isabel II atrotinat durant la Gloriosa; també una llarga sèrie d’olis amb nusos femenins apunyalats, i alguns de restaurats, per criteris de moral estreta.

Amb totes aquest material Torres, en el doble paper de comissari  i artista, estructura un recorregut pel terreny de la intolerància i alhora ens permet veure peces que sense la seva intervenció haguessin romàs tancades i ferides als sòtans del Museu.

Podeu veure tot seguit una mostra del material que s’exposa. Si podeu no us la perdeu. No queden gaires dies. Estarà oberta fins el 14 de gener.

Clicka asobre per veure més imatges
Fotos: J.M.Cortina

2 comentaris:

CarBh ha dit...

molt interessant... hi aniré!
vídeo penjat a la web del MNAC
https://www.youtube.com/watch?v=uywaAm4VVak#action=share
(si no el podeu clickar des d'aquí copieu i enganxeu)

Climent Vilella ha dit...

Jo també hi vaig anar
https://youtu.be/MYOxXjoI4tY