diumenge, 8 de juliol del 2018

L'Òpera dels dilluns

El passat dijous varem anar, gràcies com sempre a l’amiga M.Jesús, a l’assaig general de “La Favorite” al Liceu. Aquesta vegada varem tenir una decepció total. És una òpera de l’època francesa de Donizetti i la vaig trobar llarga, ensopida i amb un interès musical a gran distància de les òperes més conegudes d’aquest compositor.

Però per sort aquest dissabte varen retransmetre des del Teatre Real de Madrid la “Lucia di Lamermoor” amb un muntatge que em va agradar molt i sobretot amb un repartiment extraordinari. Javier Camarena en el paper d’Edgardo i, per a mi una magnífica descoberta, la soprano americana Lisette Oropesa en el paper de Lucia. L’haurem de seguir de prop. Els papers d’Enrico i Raimondo van ser també de gran qualitat
El públic del Real embogia i fins i tot, cosa insòlita, va aconseguir que bisessin  el concertant del segon acte.  Si voleu veure la retransmissió de l’òpera sencera la trobareu a You tube en aquest enllaç:
 https://www.youtube.com/watch?v=LME3pH3tckU

Escoltarem doncs la Lisette es un enregistrament de “ Spargi d’amaro pianto”, una de les més famoses àries de bogeria de la història de l’òpera.