dilluns, 17 de setembre del 2018

Un conte: "Gespa, pèrgola i barbacoa"


Avui us oferirem el conte que  acaba de guanyar el tercer premi del concurs de contes que convoca cada estiu el NÚVOL digital de cultura. Com veureu és un conte tan breu com bo. I per això he pensat que als nostres lectors els agradaria llegir-lo.  
L'autor, en Jordi Benavente,  és un jove periodista nascut a Martorell el 1980 que, come ell diu:  Escriu. Escriu perquè llegeix. I llegeix tant com pot. Col·labora amb La Llança, Núvol, La Godot, Report.cat, El Matí Digital... És autor del llibre Martorell negre (Curbet, 2014), d'una colla de contes i d'un dietari.
Aquí  teniu doncs :"Gespa, pèrgola i barbacoa":

A Pere Calders

Té gairebé dos anyets, sap que no pot guixar a terra amb els colors, a terra no, diu, ho sap, només sobre el paper, però agafa el verd i s’hi aplica, s’hi està una bona estona…
I fa créixer herba al parquet.
I nosaltres, entre emprenyar-nos amb ell i no emprenyar-nos-hi, entre crucificar-lo i comptar fins a cent, triem creure’ns el seu gest.
Hi caminem descalços. Hi juguem a pilota. Hi fem tombarelles. I havent sopat ens hi estirem panxa enlaire a mirar els estels, contentíssims de tenir per fi jardí tot i viure en un cinquè tercera.
Al final, a casa ens salva la imaginació. De vegades, ni això. Però sovint és tot el que tenim.

              https://twitter.com/jordibenavente


1 comentari:

Clara ha dit...

Visca!
Quina meravella de conte.