dimecres, 14 de novembre del 2018

Toulouse-Lautrec al Caixaforum

Caixaforum presenta una exposició sobre la vida artística al barri de Montmarte. Els seus carrers,cabarets i els cafès van ser l'escenari d'una explosió creativa, marcada per la bohèmia i l'avantguarda de la mà de joves artistes i intel·lectuals que van desafiar l'ordre establert.

Henri de Toulouse-Lautrec i altres artistes com Vincent van Gogh, Jean-Louis Forain, T. A. Steinlen, Pierre Bonnard o Édouard Vuillard van contribuir a aquesta florida d'un moviment trencador al marge de la burgesia.

L'exposició, molt extensa i potser una mica atapeida, presenta més de 350 obres, representa un viatge pel París bohemi d'entre segles on podreu passejar en els recreats ambients del cafè Le chat noir o el Moulin Rouge. És una mostra pluridisciplinària per comprendre el paper fonamental que l'esperit de Montmartre va tenir en el desenvolupament de l'art modern, i la manera en què Toulouse-Lautrec i els seus contemporanis van influenciar en l'evolució de la producció artística efímera: cartells, il·lustracions, impressions i dissenys, que van expandir a nous públics l'esperit bohemi i les creacions artístiques.

Recomano que si podeu hi aneu un dia laborable perquè, fins i tot així, és molt probable que hi trobeu una gentada de por.