Aquest estiu
vaig voltar pel Japó i vaig tenir ocasió de tastar el “ramen” en el seu país
d’origen. Tot que cal dir que es tracta de la versió japonesa, noucentista, de
la sopa de fideus xinesa “lamian”, amb l’afegit que en la recreació nipona el
brou hi té un paper clau.
Es pot
considerar un dels plats més complets que us poguéssiu imaginar i ve molt de
gust ara a l’hivern, tot i que a l’estiu és igualment apreciat.
A Barcelona,
ja havia pogut provar aquest plat al local del carrer Girona (Yamen-ya Hiro),
on cal fer cua a la porta, ben bé a la japonesa. Però a banda d’aquest petit
restaurant, ja molt conegut, us en vull recomanar d’altres, que he descobert
recentment, on també fan un genuí ramen, dels de cocció lenta i sabor excels.
Tots són
locals petits amb encant japonès, solen oferir menú de migdia, acompanyant el
ramen amb algun petit entrant, i sempre a uns preus molt assequibles, tant de
dia com de nit.
Aquí teniu la
meva petita llista:
Eixample: Ramen-ya Hiro, Carrer Girona,
164
Sans: Kobuta, Carrer de Súria, 6
(931932346)
Hostafrancs: Ramen Suita, Carrer Príncep
Jordi, 6 (933171705)
Gràcia: Fan-Shoronpo Carrer Sèneca,
28 (930092235)
Born: Koku Kichen Ramen, Carrer d’En
Carabassa, 19 (933156411
Gòtic: Grasshopper Ramen Bar, Carrer
de la llana,
9 (935005081)
4 comentaris:
Fa poc vaig anar al de Gràcia per celebrar el meu aniversari.
Gràcies per ampliar-me el ventall, Hermínia!
La setmana passada vàrem anar a la barra del Gourmet. El vas recomanar fa temps; el teniem pendent. Tot al nivell esperat, servei inclòs. Es convertirà en un dels habituals com el Santa Gula, el Lolea..i altres que has recomanat.
Anotem també a la llista de japos-ramen. T'has convertit en una prescripttora preferent. Moltes gràcies Hermínia.
Moltes gràcies pels comentaris tan positius.
Clara has de provar el ramen del Kobuta.
Publica un comentari a l'entrada