diumenge, 6 de gener del 2019

L'Òpera dels dilluns


Aquells que any rere any acudíem al Palau a escoltar El Mesias participatiu vàrem quedar desolats en saber que, incomprensiblement, La Caixa havia decidit suspendre el seu patrocini a Barcelona mentre que el mantenia a la resta de capitals espanyoles.

No és que em sorprengués excessivament aquesta postura després d’altres actuacions i iniciatives de La Caixa en relació al conflicte polític que estem vivint. Però  la trobo igualment inoportuna i mesquina.

Ja sabem ara que els cantaires es van resistir a la desaparició del projecte i han aconseguit amb gran esforç mantenir el seu/nostre Mesias. Aquest cop amb la col·laboració de l’Auditori, l’Orquestra de cambra de Granollers, la Coral Cantiga i la direcció d’Edmon Colomer, que va ser el primer director de l’oratori ara fa ja 25 anys.

El resultat va ser extraordinari: l’Auditori ple de gom a gom, les interpretacions dels 450 cantaires i l’orquestra magnífiques i tots els solistes a un bon nivell, especialment el baríton Josep Ramon Olivé i el tenor Roger Padullés. Les condicions acústiques de la sala varen resultar molt millors del que podia esperar i el Mesias va sonar esplèndit.

Aquest diumenge veureu i escoltareu alguns fragments que vaig enregistrar amb el meu mòbil. Per la qual cosa espero que sapigueu disculpar la qualitat del vídeo. El Mesias serà sempre nostre.

Clickeu a sobre per obrir el vídeo