divendres, 1 de febrer del 2019

Circular per la dreta


Trobo incomprensible i imprudent la persistent actitud de molts conductors que circulen pel carril central d’autovies i autopistes, tot i tenir lliure el carril dret. No entenc aquest entestament, ni el motiu. Incompetència?, inconsciència?, ves a saber. El cas es que es tracta d’una actitud que provoca inseguretat i ­ensurts.
Trobo molest el costum, cada cop més estès entre els vianants, de caminar per les voreres a mà canviada. És a dir, no caminar pel costat de la dreta en la direcció que vas. Aquest hàbit, en perill d’extinció, ajudava a la fluïdesa del trànsit dels vianants gràcies a unes normes d’urbanitat gairebé caducades. Avui, girar una cantonada comença a ser una expe­riència imprevisible, tot i caminar pel costat dret de la vorera. Els nassos d’un vianant que encara no has vist, que camina en direcció contrària a la teva, però que en arribar a la cantonada ha decidit tirar pel dret, millor dit per l’esquerra, poden quedar a centímetres dels teus.
Vull fer una crida a conductors i vianants per evitar topades absurdes. Per favor, circuleu per la vostra dreta! Amb molta prudència, això sí, perquè des de fa unes setmanes cada dia la veig perillosament més plena.


1 comentari:

amoroset ha dit...

Avui en dia hi ha masses camions al carril dret, si em poso al carril dret, no veig res, i com carril del mig va plè, no puc adelantar al camió mai, opto per anar pel central. Normalment qui es queixa de això solen ser aquells que els hi agrada anar x carril esquerra a mes de 120, i mai han anat x carril dret darrera un camió.