dijous, 7 de febrer del 2019

No ens ho mereixem.



Es diu que cada país té els polítics que es mereix. Però francament jo crec que en el nostre cas això ha deixat de ser veritat. Els ciutadans som molt millors que els polítics que ens governen. No ens mereixem la classe política que tenim. 
Els darrers mesos els nostres polítics estan actuant de manera nefasta. Menteixen constantment sense cap pudor. Enverinen els fets i les situacions, que deformen d’acord amb les seves conveniències, sense cap respecte a la veritat ni als interessos de la població. No els interessa l’acord ni el pacte. Busquen la baralla per treure’n rèdits electorals, tant front als seus enemics com dintre dels seus mateixos partits on mantenen constantment guerres fratricides.
Estan portant el país a una situació límit i molt perillosa. Quan escolto les paraules violentes, vitriòliques, viperines, de Casado, Rivera o Arrimadas m’esborrono. I sobretot quan es tracta de persones tan joves que veig que tenen ja en el seu ADN els pitjors vicis polítics. Les persones amb categoria intel·lectual, alçada moral i capacitat de lideratge s'estan apartant de la política. Estem confiant la res publica als pitjors elements de la nostra societat. I així ens va!
Parafrasejant la frase d'Estanislao Figueras, President de la Primera República, puc dir que:

"Señores, voy a serles franco: estoy hasta los cojones de todos ustedes"