dijous, 3 d’octubre del 2019

Un gran fotògraf rus

Fa uns temps vaig descobrir a través de Instagram un extraordinari fotògraf rus, Dmitry Markov, que em va deixar bocabadat.

Viu en un petita població propera al mar bàltic i fotografia essencialment el seu poble i els seus veïns i conciutadans. Publica les seves fotos a Instagram, disparades amb el mòbil en format quadrat des que li varen robar la seva càmera en l’orfanat on treballava com a voluntari. Té un gran reconeixement de milers de seguidors a les xarxes. Però en aquest cas la quantitat no va en detriment de la qualitat; els seus likes són merescuts i reconeixen un treball de documentalista extraordinari. La seva forma de composar les imatges, la delicadesa en el tractament de personatges més desfavorits resulta impactant. 
El gran fotògraf social Joan Guerrero, a quí vaig mostrar la seva obra, va dir-me literalment: Pocas veces vi tanta pureza en la fotografía. Genial es poco”.

Us deixo l’enllaç perquè qui vulgui pugui veure a Instagram una àmplia mostra la obra d’aquest fotògraf rus desconegut a casa nostra.

Clickeu a sobre per veure la sèrie de fotos