dimarts, 31 de març del 2020

Pel·licules per aixecar els ànims


Durant el confinament pel coronavirus, un grup d’alumnes dels cursos de cinema que faig a Casa Elizalde s’ha animat a proposar les pel·lícules que més els fan riure o que els fan pujar l’ànim. Aquesta és la llista que ha sortit de totes les seves propostes. Hi trobareu clàssics de tots els temps, comèdies, musicals i pel·lícules romàntiques per emocionar-se. La majoria es poden trobar fàcilment a Google play en HD per un cost d'uns 3 €.

                 La Fiera de mi niña, Howard Hawks (1938)

Un clàssic de la screwball comedy, o comèdia esborrajada que va popularitzar el Hollywood clàssic a partir dels anys 30 i 40. Inoblidables Katharine Hepburn i Cary Grant, ell en el paper d’un tímid paleontòleg i ella en el rol de la capritxosa i espontània Susan, que aconseguirà fer-li perdre tots els papers i finalment conquistar el seu cor.

Un pez llamado Wanda, Charles Chrichton (1988)

Els ex Monty Python John Cleese i Michael Palin protagonitzen una pel·lícula inspirada en les comèdies angleses de la productora Ealing, com ara Oro en barras o El quinteto de la muerte. Juntament amb Jamie Lee Curtis i Kevin Kline, protagonitzen algunes de les escenes més absurdes i divertides de la comèdia moderna.


La Boda de mi mejor amiga, Paul Feig (2011)

Una comèdia romàntica i esbojarrada, amb diàlegs ocurrents i que ironitza sobre els tòpics del gènere, representativa de la nova onada de comèdia americana i protagonitzada per algunes de les actrius còmiques que han destacat en els darrers anys, com Kriten Wiig o Maya Rudolph.


La Vida de Brian, Terry Jones (1979)

Per riure sense parar, les pel·lícules dels Monty Python son infal·libles. Encara que l’haguem vist mil vegades, segur que ens tornarem a fer un fart de riure amb aquesta paròdia absurda i delirant de les pel·lícules bíbliques.




Con Faldas y a lo loco, Billy Wilder (1959)

Si hi ha un director que no pot faltar en una llista de comèdies per aixecar els ànims, aquest és Billy Wilder. Jack Lemmon, Tony Curtis y Marilyn Monroe en una comèdia d’embolics i confusió sexual que ens recorda amb humor que “ningú és perfecte”.



Cantando bajo la lluvia, Stanley Donen i Gene Kelly (1952)

El musical per excel·lència és també una divertida comèdia sobre els orígens del cinema sonor. Conté alguns dels números musicals més bonics i emblemàtics de la història del cinema i també un dels més divertits, el Make’em Laugh de Donald O’conor, per fer-nos riure i aixecar l’ànim a qualsevol.


Lío en los grandes almacenes, Frank Tashlin (1963)

Un dels títols més populars de la carrera de Jerry Lewis, on desplega el seu arsenal de ganyotes i humor absurd





El jovencito Frankestein, Mel Brooks (1974)

Una de les pel·lícules més divertides de la història, que fa una paròdia i al mateix temps ret homenatge als films de terror de la Universal.





What's new pussycat?, Clive Donner (1965)

El gran Peter Sellers en una de les seves pel·lícules més divertides, al costat de Peter O’Toole i Romy Schneider, aquesta és una comèdia sobre un playboy que busca l’ajuda d’un demencial psiquiatre per posar solució a la seva complexa vida amorosa




Mary Poppins, Robert Stevenson (1964)

Aquests dies que ens hem de quedar a casa val la pena repassar els consells per mantenir l’ordre i fer volar la imaginació que ens proporciona aquesta original i màgica institutriu a càrrec dels fills d’un estricte i avorrit banquer. I de pas podem cantar les cançons.



Billy Elliot, Stephen Daldry (2000)

La història de superació del petit Billy Elliot, un nen que somia en ser ballarí malgrat la incomprensió, les dificultats i els prejudicis socials, és tot un xute d’optimisme.




Vacaciones en Roma, William Wyler (1953

Hi pot haver una comèdia romàntica més deliciosa i encantadora que aquesta? Tornem-nos a enamorar d’Audrey Hepburn i Gregory Peck en les seves aventures per una Roma de postal.