dimarts, 20 d’octubre del 2020

Barcelona Memòria Fotogràfica

L’espai IDEAL Centre d’arts digitals està especialitzat en la producció d’espectacles audiovisuals utilitzant les més modernes tecnologies del món de la imatge. Es va obrir fa uns mesos amb una exposició sobre Monet que va tenir un considerable èxit.

I ara inaugura la temporada amb un muntatge audiovisual sobre Barcelona fotografiada per sis grans fotògrafs de la segona meitat del segle XX:  Francesc Català-Roca, Oriol Maspons, Leopoldo Pomés, Xavier Miserachs, Joana Biarnés i Colita .

La proposta consisteix en una experiència immersiva amb projeccions a 360º i la visió de les imatges sobre uns 1000 m² de pantalla en una gran sala. Finalment s’ofereix també una experiència de realitat Virtual amb 3D on el tema és també la nostra ciutat combinada amb fragments de les esmentades fotografies.

La veritat és que el conjunt resulta molt interessant. Primer perquè podem gaudir de les millors fotografies que s’han fet d’una Barcelona avui ja desapareguda: Visca la nostàlgia!  Però en segon lloc perquè el muntatge està molt ben fet i ens permet veure-les en un format immens amb una gran qualitat. El ritme del passi i les seves transicions estan molt aconseguides com la música que acompanya les projeccions.

En fi, que és un  muntatge que combina amb uns grans resultats la fotografia tradicional amb les modernes tècniques audiovisuals. Cal reservar les entrades perquè l’aforament és molt limitat degut la natura de l’espectacle i ara, encara més, per les limitacions que imposa la Covid. Ho podeu fer a través de la web de l‘IDEAL.