dimarts, 26 de gener del 2021

Fotografies de Marilyn a la FILMOTECA


Fotografies de Milton H. Greene
© 2020 Joshua Greene • archiveimages.com
   

La Filmoteca de Catalunya presenta una exposició de fotografies de Mariliyn Monroe del prestigiós fotògraf de moda americà  Milton H. Green amb el que va mantenir una molt estreta relació.

Green va fotografiar nombroses celebritats per revistes com Life, Harper’s Bazaar o Vogue però és conegut sobretot pel seus retrats de Marilyn. Ella, que com és sabut va tenir una duríssima infantesa i joventut, va trobar en Green i la seva família un gran recolzaments fins el punt que tots dos varen arribar crear una productora cinematogràfica.

Ara, en el context d’un cicle cinematogràfic sobre la Monroe es presenta una setantena de retrats que descobreixen una vegada més el gran l’encant i l’enorme  capacitat de seducció de l’actriu que va morir en plena joventut als 36 anys, en circumstancies encara no del tot aclarides. Les fotos són magnifiques, la retolació i les explicacions molt aclaridores  i sens dubte mereixen una visita pels aficionats al cinema, als mites i a la fotografia. Es pot visitar fins el 15 de Febrer.