El 1898 quan els
espanyols perdien Cuba i Filipines, a Barcelona l’Enriqueta Serra obria una
bacallaneria al carrer Mallorca amb Villarroel. Era una dona emprenedora que va
proposar al seu promès l’Emili Perelló, de casar-se i portar junts el negoci. Ara
els seus néts acaben d’inaugurar un nou obrador al barri del Bon Pastor, on
continuen treballant de forma tradicional, però amb l’ajuda de les darreres
tecnologies, el bacallà Gadus Morhua. El tall, el remull durant set dies, el
dessalatge lent i progressiu... requereixen d’un procés artesà per preservar-ne
la qualitat. També elaboren seitons i anxoves del Cantàbric, que netegen i
preparen manualment una a una, i ofereixen una gran varietat de productes de
pesca salada.
Actualment trobareu als Perelló a les seves parades del Mercat de Sant Andreu i del Ninot. Aquí, al costat de la parada, hi han obert una barra de degustació dels seus productes frescos, en conserva, fumats, escabetxats, “encurtits” ... i d’alguns plats elaborats: morro de bacallà o kokotxes a baixa temperatura, arròs a la piula, brandada, xató... També podeu fer-los encàrrecs sense moure-us de casa, que encara estem en temps de pandèmia, malauradament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada