dimecres, 17 de març de 2021

Bacallaneries Perelló

El 1898 quan els espanyols perdien Cuba i Filipines, a Barcelona l’Enriqueta Serra obria una bacallaneria al carrer Mallorca amb Villarroel. Era una dona emprenedora que va proposar al seu promès l’Emili Perelló, de casar-se i portar junts el negoci. Ara els seus néts acaben d’inaugurar un nou obrador al barri del Bon Pastor, on continuen treballant de forma tradicional, però amb l’ajuda de les darreres tecnologies, el bacallà Gadus Morhua. El tall, el remull durant set dies, el dessalatge lent i progressiu... requereixen d’un procés artesà per preservar-ne la qualitat. També elaboren seitons i anxoves del Cantàbric, que netegen i preparen manualment una a una, i ofereixen una gran varietat de productes de pesca salada.

Actualment trobareu als Perelló a les seves parades del Mercat de Sant Andreu i del Ninot. Aquí, al costat de la parada, hi han obert una barra de degustació dels seus productes frescos, en conserva, fumats, escabetxats, “encurtits” ... i d’alguns plats elaborats: morro de bacallà o kokotxes a baixa temperatura, arròs a la piula, brandada, xató... També podeu fer-los encàrrecs sense moure-us de casa, que  encara estem en temps de pandèmia, malauradament.

OBRADOR
Pge. Torrent de l’Estadella, 22.
08030 Barcelona
Tel./Fax: 93 453 03 40
https://perello1898.com

MERCAT DEL NINOT
Parada 18-20
Carrer de Mallorca 135
08036 Barcelona
Tel.: 93 454 32 20

 

SANT ANDREU
Plaça Mercadal, 10.
08030 Barcelona
Tel.: 93 345 00 55