dijous, 6 de maig del 2021

Breu Història del Jazz XVI

 XVI. Jazz contemporani. (1)

- Brad Mehldau. Un pianista molt personal. Escolteu-lo a  "And I Love her" Es un fan de Barcelona. Hi ha un concert d´ell programat al Palau pel proper mes de Juny.

- Diana Krall. El seu èxit de públic es impressionant. A mi m'agradava més fa uns anys, ara està massa dispersa i toca una mica de tot. Escolteu-la a "I’m just like a so and so" una gravació dels seus començaments, molt poc coneguda però molt jazzística.

- Herbie Hancock. Pianista i compositor, un dels millors dels darrers anys. El seu conjunt toca "fusion", que com el seu nom indica es una barreja d´estils, bop, funk i  altres músiques. Una de les seves composicions més conegudes és "Cantaloupe Island" de la hi ha múltiples versions. Aquesta es una de les millors, molt funky i va ser
un èxit.

- Pat Metheny. Guitarrista i  un altre reconegut compositor. No sé gaire bé com qualificar la seva música, potser algú que em llegeix-hi em pot ajudar. Escolteu-lo a "Song for Bilbao".

- Wyinton Marsalis Orchestra. Marsalis es un gran trompetista i la seva orquestra  una de les millors dels temps actuals. Fa un anys va oferir un concert memorable al Carnegie Hall amb Eric Clapton, del que he extret "Kidman Blues" però val la pena escoltar-lo sencer. a You Tube.  També incloc "La vie en rose" una interpretació d'aquesta coneguda melodia amb un mestre de l’acordió, el gran Richard Galliano.