dimarts, 15 de juny del 2021

L'Underground i la Contracultura al Palau Robert


El Palau Robert ens ofereix una nova i magnífica exposició. Es tracta d’una àmplia revisió sobre la cultura underground dels anys setanta a Barcelona que va tenir una gran força a la ciutat.

Dividida en diferents espais temàtics, documenta la irrupció de les comunes, el feminisme, la psicodèlia, l’ecologia, l’espiritualitat, les músiques i les arts d’avantguarda, els còmics o els fanzines, entre moltes altres referències.

L’exposició l’ha ideat i comissariat Pepe Ribas, cofundador de la revista Ajoblanco, i conté un gran nombre de materials que il·lustren aquells anys: llibres, cartells, fotografies, revistes, discs, posters, cançons, locals mítics, etc, etc. El disseny i l’estructura de l’exposició són també molt encertats i ens retrotrauen a uns anys d’intensa i singular activitat cultural.

Recordem que en aquests moment hi ha dues altres magnífiques exposicions al mateix Palau, ROCK VIU i EL TRICICLE que ja hem recomanat en posts anteriors. Tota una feinada pels visitants que farien bé de no acumular les tres exposicions en un mateix dia.