dijous, 20 de febrer del 2014

L'Hospital de Sant Pau

L’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau és una joia de l’arquitectura modernista. Després del trasllat de les instal·lacions mediques al nou hospital, la rehabilitació dels edificis de l’antic recinte, declarat patrimoni de la humanitat per la UESCO el 1997, està a punt de concloure.
Aquest complex arquitectònic va ser construït gràcies a l’aportació inicial del financer i mecenes Pau Gil i Serra - d’aquí la segona part del nom de l’Hospital - que va donar quatre milions de pessetes del 1900. El projecte es va encarregar al gran arquitecte Lluis Domenech i Montaner i la primera fase de les obres, que ell va dirigir, va durar del 1902 al 1913.
 
Ja es poden visitar algunes parts del recinte que, per fer-se una idea de les seves dimensions, ocupa 9 illes de l’eixample. La rehabilitació resulta magnífica i  impressió que s’emporta el visitant és espectacular. La inauguració final es produirà aviat però auguro que esdevindrà un centre d’atracció turística impressionant. Per tant, barcelonins afanyeu-vos si no voleu haver de suportar la marabunta que s’acosta.
Mentrestant podeu veure un petit reportatge fotogràfic que vaig fer fa uns dies.


2 comentaris:

Joan ha dit...

M'afanyare a anar-hi. Ja va essent hora que gaudim del nostre patrimoni.

carme ha dit...

magnífic!! no parem de "descobrir" joies a Barcelona