dijous, 19 de juny del 2014

La coronació, quin espectacle!


Acabo de veure el Telenotícies del migdia amb el reportatge del seguit de cerimònies que ens han preparat per celebrar la coronació del nou Rei.
La veritat és que no m’esperava altra cosa que tot el que he vist però aquesta previsibilitat no impedeix el disgust i la tristesa que em produeix. El discurs ha estat plè, pleníssim, de llocs comuns com “Quiero reafirmar, como Rey, mi fe en la unidad de España, de la que la Corona es símbolo. Unidad que no es uniformidad”, “Caben todos los sentimientos y sensibilidades, caben las distintas formas de sentirse español”, En esa España, unida y diversa, basada en la igualdad de los españoles, en la solidaridad entre sus pueblos y en el respeto a la ley, cabemos todos”. Un discurs que no aporta la més mínima novetat i que hagués pogut pronunciar exactament igual el Rei abdicat.
La desfilada pels carrers en un Rolls Royce descobert, això si, quina mostra de valentia del jove monarca, els carrers bloquejats i plens de banderoles amb gent que feia cua des de la matinada, la sortida al balcó a l’estil de la reina d’Anglaterra, els petons entre les membres de la família real, etc. Tot plegat un espectacle ranci i passat de moda.
I finalment les salutacions de tots els notables del Regne al saló del tron del Palau. Uns 2000 invitats, polítics, banquers, empresaris rendits al peus del Monarca amb la clara intenció de manipular-lo després en defensa dels seus interessos. La Corte de los Milagros de Valle o, en  terminologia actual, els més alts representants de la “casta” que controla el país.
Tot plegat un espectacle lamentable. Sort que la Roja ens va donar ahir una altra alegria!


5 comentaris:

Victòria ha dit...

Ho has clavat!
Victòria

Joan ha dit...

Felip sisè o cinquè? Pais!

montse colom ha dit...

Quina mamarratxada tots plegats!!El fotut és que són els que , de moment, han de tirar el país endavant.
Montse

Unknown ha dit...

Jo encara no entenc aquelles persones que volen la casa reial, la monarquia....I tampoc entenc perquè Espanya sempre és tan i tan rancia, viuen en un altre dimensió.

Unknown ha dit...

El que més m´angoixa de tot aixó, es que les coses continuen igual , la gent no surt el carrer, no ens rebelem..... tot continua IGUAL, IGUAL.....