dijous, 19 de març del 2015

Cases Icòniques: La Ricarda i la casa Bloc

Fa uns mesos es va celebrar a Barcelona un Congrés ben singular, el de  les  “Cases icòniques”, una organització que aplega cases singulars construïdes al segle XX i que es poden ses visitades.
Amb aquest motiu es van organitzar unes visites a algunes de les cases icòniques barcelonines i vaig tenir el plaer de ser-hi convidat. Concretament varem visitar les tres cases de l’anomenada “ Mansana de la discòrdia” al Passeig de Gràcia, la Casa Batlló,  la Casa Ametller i  la Casa Lleó i Morera de les que ja vaig oferir un reportatge aquí al Blog.  

També varem visitar dos altres joies de l’arquitectura moderna. En primer lloc 'La Ricarda' al Prat del Llobregat, residència de la família  Gomis construïa per l’arquitecte Antoni Bonet a la segona meitat dels anys cinquanta. Se li han practicat diferents restauracions però conserva la major part del mobiliari i las instal·lacions originals. És un magnífic exemple del racionalisme arquitectònic català.

La segona visita va ser la racionalista 'Casa Bloc' al barri de Sant Andreu. Uns blocs d’habitatges promoguts per la Generalitat al temps de la segona República per allotjar famílies treballadores del barri de Sant Andreu de Barcelona. És obra dels arquitectes del GATPAC, Josep Lluis Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana. Un exemple de la construcció d’habitatges socials de la qual encara es pot visitar un pis en el seu disseny i materials originals.
Aquí teniu un breu reportatge fotogràfic de les dues cases.
   


1 comentari:

Anònim ha dit...

Per molts anys! Josep Maria,

Avui, com sempre faig,he visitat
el blog. i des de aquí,et desitjo moltes Felicitats !

Joana