dimecres, 4 de març del 2015

Els gastrobars no només viuen als hotels.

El concepte del gastrobar que, com vaig comentar en el post de febrer, han sabut aprofitar els hotels de categoria, s’ha extès molt darrerament, potser propiciat per la crisi econòmica i la millora de la cultura culinària. Es tracta de bars-restaurants, bars de tapes o platillos de bona qualitat; es vol així acostar l’alta cuina d’autor a un nombre més ampli de públic, atès que permet uns preus més assequibles. De passada, el vostre estómac sempre us agrairà un àpat més lleuger, tot i que els què sigueu de vida, cap problema! es demanen més racions i podeu tastar molts més plats.
El Bitxarracu és un d’aquests restaurants que es defineix a ell mateix com a gastrobar. El van obrir l’any passat els propietaris del celebrat restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramanet, en Víctor Quintillà (el xef) i la Mar Gómez (la somellier), que aquí s’han associat amb el professor de cuina Lluís Tomàs amb la voluntat de ser el germà alternatiu, més desenfadat i canalla, del Lluerna; el seu símbol és un bitxo, un pebrot vermell dels què piquen.
La carta és, doncs, informal però elaborada, amb un menú de migdia (12 euros) i dos petits menús degustació de nit (15 i 20 euros) on podeu provar entre 4 o 5 plats (a mi em va agradar especialment l’hamburguesa de magret d’ànec i festucs sobre parmentier de mostassa o el caneló de pollastre de pagès), més les postres, compartint entre dues persones. Si hi afegiu 5 euros més també us hi entra el vi de la casa, cervesa artesana de barril i cafès.

Tenen una carta curta d’altres platillos fora dels menús, on introdueixen plats que en Víctor va aprendre a Tailàndia o algun de marroquí, al costat de la botifarra de Cal Nen, elaborada segons indicacions del xef amb un toc d’orujo a la xarcuteria del costat del Lluerna. També hi podeu trobar alguns entrepans amb pa d’oli del forn Turull de Terrassa (un de papada, formatge brie i pebrot escalivat, o de vedella ecològica del Pirineu, o d’ou ferrat amb pernil ibèric), formatges i embotits artesans catalans. Que vagi de gust.

Lluis Tomàs i Victor Quintilla               Foto: Mònica Tudela
BITXARRACU
C/ València, 212
931148444
www.bitxarracu.com

1 comentari:

perefontroca ha dit...

Bon dia Hermínia. Si un dia et perds per les Garrigues, a Cerbià de les Garrigues hi ha els "Fogons de la Carme".
És un lloc petit, ben ambientat, i amb menjar ben elaborat, sense estridències.
La Carme fa de tot, cuinera, maitre, cambrera i fa que tot rutlli.
Es pot aconsellar tranquil·lament.