El concepte
del gastrobar que, com vaig comentar en el post de febrer, han sabut aprofitar
els hotels de categoria, s’ha extès molt darrerament, potser propiciat per la
crisi econòmica i la millora de la cultura culinària. Es tracta de bars-restaurants,
bars de tapes o platillos de bona
qualitat; es vol així acostar l’alta cuina d’autor a un nombre més ampli de
públic, atès que permet uns preus més assequibles. De passada, el vostre
estómac sempre us agrairà un àpat més lleuger, tot i que els què sigueu de
vida, cap problema! es demanen més racions i podeu tastar molts més plats.
El Bitxarracu és un d’aquests restaurants
que es defineix a ell mateix com a gastrobar. El van obrir l’any passat els
propietaris del celebrat restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramanet, en
Víctor Quintillà (el xef) i la Mar Gómez (la somellier), que aquí s’han associat
amb el professor de cuina Lluís Tomàs amb la voluntat de ser el germà
alternatiu, més desenfadat i canalla, del Lluerna; el seu símbol és un bitxo,
un pebrot vermell dels què piquen.
La carta és,
doncs, informal però elaborada, amb un menú de migdia (12 euros) i dos petits menús
degustació de nit (15 i 20 euros) on podeu provar entre 4 o 5 plats (a mi em va
agradar especialment l’hamburguesa de magret d’ànec i festucs sobre parmentier
de mostassa o el caneló de pollastre de pagès), més les postres, compartint
entre dues persones. Si hi afegiu 5 euros més també us hi entra el vi de la
casa, cervesa artesana de barril i cafès.
Tenen una
carta curta d’altres platillos fora
dels menús, on introdueixen plats que en Víctor va aprendre a Tailàndia o algun
de marroquí, al costat de la botifarra de Cal Nen, elaborada segons indicacions
del xef amb un toc d’orujo a la xarcuteria del costat del Lluerna. També hi
podeu trobar alguns entrepans amb pa d’oli del forn Turull de Terrassa (un de
papada, formatge brie i pebrot escalivat, o de vedella ecològica del Pirineu, o
d’ou ferrat amb pernil ibèric), formatges i embotits artesans catalans. Que
vagi de gust.
Lluis Tomàs i Victor Quintilla Foto: Mònica Tudela
BITXARRACU
C/ València,
212
931148444
www.bitxarracu.com
1 comentari:
Bon dia Hermínia. Si un dia et perds per les Garrigues, a Cerbià de les Garrigues hi ha els "Fogons de la Carme".
És un lloc petit, ben ambientat, i amb menjar ben elaborat, sense estridències.
La Carme fa de tot, cuinera, maitre, cambrera i fa que tot rutlli.
Es pot aconsellar tranquil·lament.
Publica un comentari a l'entrada