divendres, 27 de novembre del 2015

Sorpresa al Temporada Alta

Vam anar a la Setmana de Creació Contemporània organitzada pel Festival Temporada Alta sense haver-nos documentat massa abans, de tal manera que ens va sorprendre trobar, a mig matí, una llarga cua davant de la gironina Sala La Planeta. Vam entendre ràpidament que molts dels espectadors eren gent del gremi, atrets per una oferta d’espectacles inèdits i atractius pels entesos i programadors.

La sorpresa va continuar quan vam pujar fins a les golfes i vam trobar-hi un espai obert sense butaques i amb rastres de material de construcció. Com si haguéssim arribat a l’obra. El programa de mà ens havia indicat que, efectivament, els protagonistes eren dos paletes que havien estat convidats a pujar per primera vegada a l’escenari. Sense desvetllar res important, us direm que “Constructivo” és un show de clowns modern, divertit i profund a la vegada. Que darrera dels dos paletes s’amaguen dos actors espectaculars que construeixen, mai més ben dit, dues coses de gran valor: un espai de complicitat amb el públic i un discurs sòlid i combatiu sobre la societat contemporània. El seu lema: si els edificis no serveixen per aixoplugar persones (para cobijar-las, to shelter them) no valen per res.

Constructivo” és una creació que porta el segell de la Fundació Collado-Van Hoestenberghe, dedicada a la creació d'espectacles per, segons diuen, "pensar junts". Tant de bo es pugui tornar a veure aviat a Barcelona (ja s’havia presentat fa uns mesos a la nova sala Hiroshima del Poble Sec, de la que per cert parlarem aviat en aquest bloc). I també que pugui rodar pel món, perquè la versió actual de l’espectacle està construïda sobre l’eix de la traducció simultània del castellà a l’anglès, i viceversa, que fan els propis actors. Un exercici que, de ben segur, l’obrirà a espectadors d’arreu, però que també ha enriquit extraordinàriament l’espectacle i el seu sentit del humor.



2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Realment és un espectacle innovador, amb profunditat i divertit alhora. Molt ben interpretat i perfectament entenedor, la qual cosa no és pas un mèrit petit avui en dia.

Rosa ha dit...

Gràcies Clara, ho recordaré!!!