dijous, 5 de novembre de 2015

"Truman"

Hem de demanar perdó per morir ?  No és un esdeveniment natural i humà que forma part de la nostra vida, que podem intentar governar en la mesura de les nostres possibilitats ?. Si compartim amb familiars i amics els moments més estel·lars de la nostra vida, ... no compartirem el comiat ?
Aquestes i moltes altres preguntes ens planteja "Truman", la pel·lícula dirigida per Cesc Gay, i interpretada magistralment per Ricardo Darín i Javier Cámara, duet que va rebre el premi compartit al millor actor al darrer festival de cinema de Sant Sebastià.
Contràriament al que es podria pensar en veure la temàtica de la pel·lícula, "Truman" no és un "dramon". Tracta un tema intens i dur, sí, però ho fa amb una subtilesa i una temprança admirables, que inclou fins i tot moments de comèdia i humor.
Pel·lícula de converses, converses que  no sempre es fan amb la parla. A vegades no es troben les paraules, o no es té el coratge per expressar-les, però es parla amb la mirada, amb els gestos, amb les abraçades ... . La càmera està allà i ens fa testimonis de moments d'amistat i d'agraïment, de dolor i de suport, però també ens mostra la por que tenim a acostar-nos a aquest moment final que tots tindrem a les nostres vides.

Ah!, veig que no us he parlat de Truman, ... ell està allà, també com a protagonista, ja el descobrireu a la pel·lícula. Perquè és una gran pel·lícula que us recomano que veieu. 1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Una pel·lícula amb aspectes molt dramàtics però tractats amb inteligència, sensibilitat i delicadesa. I amb unes extraordinàries interpretacions.