dimecres, 6 d’abril del 2016

Can Kenji: Cuina japonesa

En Kenji Ueno fa més d’una dècada que va arribar a Barcelona, va estar treballant en bons restaurants japonesos de la ciutat comtal fins que el 2010 va obrir, al carrer Rosselló amb Passeig de Sant Joan, la seva pròpia Izakaya, una taverna japonesa inspirada en les tradicionals del seu país. Recentment, acaba d’obrir el restaurant AIUEnO, just al davant de Can Kenji, amb una oferta basada en un parell de menús degustació de 24 i 30 € i un aire més “modernet”(obra de l’estudi Miel arquitectos), però amb una mateixa idea: la cuina d’autor i de fusió entre la tradició japonesa i la mediterrània, utilitzant productes locals i de temporada.

La novetat de la recent inauguració, la passió del xef, casat -sigui dit de pas- amb una catalana i l’originalitat de la seva proposta fan que l’hagi triat com a recomanació pel que fa a la cuina japonesa, molt assentada a la nostra ciutat, on hi ha una nombrosa oferta i de qualitat, per la qual cosa escollir un restaurant es fa ben difícil.
Can Kenji obre per dinar (amb menú de migdia), per sopar i els festius (a la carta i amb menú desgustació). Ofereix plats per compartir que van des de la més pura tradició japonesa fins a plats típicament de cuina mediterrània amb tocs orientals com el saltat de secret de porc ibèric amb kimuchi,  ànec i cebeta saltats amb miso, fideus somen amb albergínia escalivada amb salsa freda de sèsam, oniguiri de risotto de porcini (surenys) a la planxa o bistec tàrtar oriental. Els sushi són de molt bona qualitat. Pel què fa als postres, ara a l’hivern hi havia flam de moniato, tiramisú de te verd i Baileys o gelat de mongeta dolça. Trobareu una bona oferta de vins del Montsant, el Penedès, el Priorat i l’Empordà amb una selecció de sakes importats del Japó, shochu de blat i de moniato i fins i tot uns còctels japonesos.

Al nou local hi trobareu dues llargues barres –una amb vistes a la cuina-, una taula gran comunitària i una taula trapezoïdal ben ample per compartir àpat i conversa amb un grup de fins 14 persones. La seva oferta és una mica més elaborada: els rotllets d’espàrrecs de marge embolicats amb cansalada viada i un suquet de poma al forn o les mandonguilles de tofu amb shiitake i fons de bonítol sec laminat, en són un exemple. Aquí tanquen els dilluns i els diumenges.


Can Kenji, Rosselló, 325  08037 Barcelona
Tlf. 934761823
AIUEnO, Rosselló, 296  Tlf. 93 328 37 11