dijous, 28 d’abril del 2016

La biblioteca Rossend Arús

Al Passeig de Sant Joan 26 hi ha la Biblioteca pública Rossend Arús, que poca gent coneix i que mereix una visita, tant per l’edifici que ocupa com pel fons que conté.
Rossend Arús, fill d’una família benestant de l’Hospitalet, va ser un membre destacat de societat catalana del seu temps. Demòcrata d’ideologia republicana, lliurepensador i maçó va ser un filàntrop preocupat pel progrés de la seva comunitat.

En morir el 1891 i va encomanar als seus hereus de confiança, Valentí Almirall i Antoni Farné, la creació d’una biblioteca dedicada especialment a la documentació sobre el moviment obrer i la maçoneria. La biblioteca es va obrir el 1895 i va funcionar fins a la Guerra Civil. Malgrat els perills que corria es va conservar tancada va romandre tancada fins a la seva reobertura el 1967. L’edifici i les instal·lacions obra de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda es conserven en un estat magnífic. El centre acull visites programades i té un considerable interès. El vaig visitar fa uns dies i aquí teniu les imatges que segur que us faran venir ganes d’acostar-vos-hi. Trobareu informació a la seva pàgina web

Cliqueu la foto per obrir el reportatge