dissabte, 20 de juliol del 2019

Un dia qualsevol a La Villarroel



Dins de la programació del GREC es presenta a la Sala Villarroel fins el 29 de juliol l’obra “Un dia qualsevol” un text l’Oriol Tarrasón i producció de les Antonietes Teatre

Ens parla de la vida en una residència de la tercera edat a la que arriba una nova resident, Solange, que acaba de perdre el seu marit. Allí coneix l’Ernest i en Mateu amb els que establirà una fortes relacions.
L’obra té un argument senzill, planer, però ple de sentit i profunditat. S’hi tracten molts dels temes claus de la vellesa: la soledat, les sovint complicades relacions amb els fills, la malaltia, la necessitat de poder decidir lliurament el moment del traspàs, o les ganes de viure encara malgrat les limitacions que l’edat imposa, entre d’altres.
L’obra és molt seriosa però està plantejada en clau d’humor, un humor subtil, delicat, intel·ligent, que ens fa riure i somriure força sense perdre ni per un instant el fil seriós i a voltes dramàtic del tema. I té alguns escenes particularment encertades com el peculiar joc de pastilles o el trio nocturn dels protagonistes.

El muntatge és també senzill però efectiu:  permet el moviment i la circulació dels actors i el desenvolupament de la trama sense estridències ni complicacions innecessàries.
Les interpretacions són un altre dels atractius de la peça. L’Imma Colomer, en un paper que li va com anell al dit, broda el vital personatge de Solange que anima i arrossega tota la residència. D’altra banda en Quimet Pla assegut, a la cadira de rodes, encarna  amb la seva versatilitat actoral el paper del vell emprenyat. Completen el repartiment amb eficàcia en Pep Ferrer, en el paper del locutor de radio, i Annabel Castan en el de l’infermera del centre.

Si encara sou a Barcelona no us la perdeu.