divendres, 21 de febrer del 2020

The Crown




Segur que la major part dels lectors ja l’han vista o si més no n’han sentit a parlar. Em refereixo a la sèrie THE CROWN, que es pot seguir a Netflix. Però és tan bona que no puc deixar de recomanar-la per si algú encara no l’ha pogut veure.

Es va estrenar al 2016 i de moment està integrada per tres  temporades (cada una de deu capítols). Es tracta d’una de les sèries de televisió més ben fetes que, com és sabut, repassa la vida d’Isabel II i a través d’ella de les principals esdeveniments i fites polítiques de la historia i els personatges polítics d’Anglaterra a la segona meitat del segle XX.

Els guions les interpretacions i la fotografia són excel·lents, sobretot, trobo jo, en les dues primeres temporades. La tercera, potser per la pèrdua d'originalitat i el canvi dels actors protagonistes per adequar-los al pas dels anys em sembla que resulta menys interessant.

S’ha produït amb tota mena de mitjans i es diu que el cost promig de cada capítol ronda els 10 milions de dòlars. Encara que sigueu, com jo, uns fervents antimonàrquics veure com viu la família reial anglesa i els sentiments que desperta entre els seus subdits resulta molt interessant. Ja veureu com si la comenceu us hi enganxareu i de passada gaudireu d’un lliçó d’història europea del segle passat.