diumenge, 28 de juny del 2020

La dansa dels dilluns

Fred Astaire
és reconegut com un dels ballarins més influents del cinema musical de la història. Ballà en les més aclamades pel·lícules musicals que renovaren la imatge de la dansa amb una gran jovialitat i elegància. Fou guardonat amb un Oscar honorífic a la seva llarga i plena carrera i pel seu virtuosisme que l’havien portat a ser anomenat com el Príncep de la Dansa.

Ginger Rogers, gran actriu, cantant i ballarina cinematogràfica reconeguda fou una de les principals i més duradores parelles artístiques de Fred Astaire. Amb una llarga i frondosa carrera cinematogràfica amb 37 pel·lícules i guanyadora d’un Oscar, ha marcat una època i una revolució en la història del cinema musical.

Els veurem ballar en un passatge de Swing Time, (1936) amb música de Jerome Kern, una de les millors pel·lícules musicals de tots els temps. Ambientada a Nova York, explica la relació i els entrebancs divertits que sorgeixen en aquesta entre un ballarí sense diners i una ballarina que ensenya i balla a Nova York. 



2 comentaris:

perefontroca ha dit...

Bon dia Melania. Estic conforme amb la teva opinió. És un bon llibre, distret, sense grans pretensions, però que compleix perfectament el seu propòsit: alliberar-te, encara que només sigui una estona, de tot el merder que hi ha.
El que no entenc, és perquè et refereixes al títol en castellà, encara que suposo que és perquè l'has llegit en castellà, igual que "La veritat sobre el cas de Harry Quebert".
Només faig aquest incís, perquè els teus lectors sàpiguen que existeix la versió catalana, i molt ben traduïda. Gràcies!

Josep M.Cortina ha dit...

Gràcies, com sempre, pels teus encertats comentaris. En aquest cas, però, s'ha produit una petita confusió perquè el post que comentes no és el de dansa de la Melània sinó el de Darrers llibres que havia escrit jo. Salut i fins aviat.